۴ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۴۸

گزارش پایانی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی در صحنه علنی قرائت شد

گزارش پایانی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی در صحنه علنی قرائت شد

گزارش پایانی کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه هدفمند کردن یارانه ها در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس قرائت شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، سید کاظم دلخوش مخبر کمیسیون ویژه مجلس این گزارش نهایی را قرائت کرد.

پیش از این کمیسیون ویژه دو گزارش درباره روند بررسی لایحه هدفمند کردن یارانه ها را به مجلس ارائه کرده است .

امروز نیز این کمیسیون با توجه به پایان یافتن بررسی این لایحه آخرین گزارش خود را به نمایندگان مجلس تقدیم کرد.

در بخشی از این گزارش، 16 مورد سیاست اتخاذ شده از سوی کمیسیون ویژه مجلس برای تصویب لایحه هدفمند کردن یارانه ها اعلام کرد.

از جمله این سیاست ها می توان به ایجاد امکان جایگزینی مصرف انرژی ها، رعایت آستانه تحمل مردم، تشویق به مصرف کمتر و حمایت از گروه های کم درآمد اشاره کرد.

کمیسیون ویژه مجلس همچنین با توجه به سیاست های یاد شده، تصمیماتی رانیز به شرح زیر اتخاذ کرده است.

1- دوره اصلاح قیمت ها از سه سال (لایحه دولت) به بیش از 5 سال افزایش یافت. البته اصلاح قیمت برخی از حامل های انرژی در کمتر از این مدت ممکن است، از این رو تصمیم در مورد آن به دولت واگذار گردید.

2- به جای صندوق هدفمند سازی یارانه ها (لایحه دولت) حساب ویژه هدفمند سازی یارانه ها در خزانه داری کل در نظر گرفته شد، تا درآمدهای دولت ناشی از اصلاح قیمت ها به خزانه واریز شود و در بودجه سالانه پیش بینی درآمد و هزینه در سه جدول مستقل صورت گیرد.

3- سهم خانوارهای هدف، بنگاه ها و دولت از درآمد ناشی از اصلاح قیمت ها در لایحه دولت به ترتیب 60، 15 و 25 درصد در نظر گرفته شده بود که به منظور تقویت بنگاه ها و جبران خسارات آنها و جلوگیری از افزایش بیکاری به ترتیب 50، 30 و 20 درصد تصویب شد و امکان جابجایی تا ده واحد درصد برای دولت در نظر گرفته شد.

4- دهکهای مشمول پرداخت نقدی و غیر نقدی یارانه ها به پنج دهک محدود گردید.

5- برای افزایش بهره وری و کاهش تلفات انرژی در تبصره 2 ماده یک و بندهایی از ماده 6 تکالیفی در نظر گرفته شد.

6- با حذف تبصره ماده 2 (لایحه دولت) مالیات بر ارزش افزوده و عوارض حامل های انرژی تثبت شد و منابع شهردای ها و دهیاری ها از این طریق تقویت شد.

7- با اصلاح ماده 2 و حذف تبصره 2 ماده 3 دغدغه مخالف وضع مالیات و عوارض بر مصرف انرژی توسط دولت با قانون اساسی بر طرف شد.

8- با حذف ماده 13 (لایحه دولت)، دغدغه نمایندگان و کارمندان و کارگران در مورد توقف اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون کار نسبت به افزایش سالانه حقوق و دستمزد متناسب با تورم برطرف شد.

9- با تاکید بر مصرف صد در صد وجوه حاصل از این قانون، صرفا در راستای اجرای آن، امکان جابجایی این منابع سلب شد، افزودن این مصوبه به برنامه پنجم توسعه موجب محکم کاری بیشتر خواهد شد.

10- اصلاح قیمت ها در اردیبهشت هر سال در نظر گرفته شد.

- طی پنجاه و شش جلسه بررسی این لایحه همواره از همکاری های جدی و تعامل مثبت نمایندگان محترم دولت برخوردار بوده ایم. از این بابت از آنان تشکر می کنیم.

در گزارش کمیسیون ویژه مجلس تاکید شده است: در بررسی این لایحه کوشش بسیاری در اعمال نگاه جامع و کارشناسی صورت گرفته است و انتظار دارد شما نیز علاوه بر اعتماد به زحمات همکاران منتخب خود، با دقت نظر نسبت به کلیات و هر یک از مواد و تبصره های این لایحه در تصویب قانون هدفمند کردن یارانه ها نقش فعال داشته باشید.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از قرائت این گزارش ضمن تشکر از اعضای کمیسیون ویژه به ویژه غلامرضا مصباحی مقدم رئیس این کمیسیون اظهار امیدواری کرد یک ماه دیگر لایحه هدفمند کردن یارانه ها در دستور کار مجلس قرار گرفته و به تصویب برسد.

لاریجانی افزود: کار کمیسیون ویژه در بررسی طرح تحول اقتصادی هنوز تمام نشده و بقیه لوایح مربوط به طرح تحول اقتصادی نیز در این کمیسیون بررسی خواهد شد.

کد خبر 936358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha